Toimintakyvyn kartoitus on tärkeä osa kuntoutusta. Toimintakyvyn kartoitus voidaan toteuttaa osana kuntoutussuunnitelmaa hoidon alussa ja lopussa, jolloin harjoittelun tulokset saadaan näkyville. Useasti sosiaali- ja terveydenhuoltolaki edellyttää toimintakyvyn arviointia osana lääkinnällistä kuntoutusta.
Kartoitus soveltuu myös toteutettavaksi kertaluontoisena. Tarjoamme kartoitusta myös asiakkaillemme, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään paremmin omaa fyysistä toimintakykyä. Toimintakyky kartoitus soveltuu tukemaan kaikenikäisten kokonaisvaltaista hyvinvointia:
- Työikäisille osana kuntoutusjaksoa tai lisäämään ymmärrystä työstä aiheutuvien fyysisten haasteiden ennaltaehkäisyyn
- Ikäihmisille osana palvelusuunnitelman määrittelyä, jolloin huomio kiinnitetään ihmisen toimintakyvyn, terveyden ja itsenäisen suoriutumisen toteutumiseen
- Kouluikäisille lihasvoiman ja toiminnallisten kykyjen kartoittamiseen, kuten ryhdin, liikkumisen, tasapainon ja liikelaajuuksien arviointiin
- Äideille raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen lihasten kunnon arviointiin sekä oikeiden liikuntaharjoitteiden määrittelyyn.
Toimintakyvyn kartoitus on kestoltaa noin 60 – 90 minuuttia ja asiakas saa kartoituksesta palautteen, joka sisältää fysioterapeuttisten palveluiden jatkotarpeen ja yksilölliset harjoitteet.